Logo

Empanada

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(ca 10 - 12 stk)

Dej:
200 g hvedemel
½ tsk bagepulver
50 g usaltet smør
50 g svine-eller andefedt
1 spsk citronsaft
ca. ¾ dl koldt vand
1 sammenpisket æg til pensling

Hvedemel og bagepulver sigtes sammen ned i en skål. Smør og fedt smuldres ud i melet.
Citronsaft hældes i og der hældes så meget vand i, at dejen bliver blød når den røres sammen.
Dejen lægges på et melet bord og rulles ud til en aflang firkant, der højst må være ca. 2 ½ cm tyk.
⅓ af dejen foldes hen over den midterste ⅓ og den sidste ⅓ foldes over de 2 andre.
Kanterne presses sammen og vendes ½ omgang, udrulles og foldes 3 gange på samme måde. Den hviler nu tildækket i køleskabet i 1 time.
Dejen rulles ud på et melet bord i ca. 2 mm tykkelse og stikkes ud med et glas eller en skal, der er 10 - 12 cm i diameter.
Kanten på dejen pensles med sammenpisket æg op fyldet lægges på den ene halvdel. Dejen foldes over fyldet, og kanterne klemmes til.
Sættes på bageplade på bagepapir og pensles med æg.
Bages i ovnen på midterste rille ved 200º i ca. 20 min.

Fyldet:
200 g hakket svinekød
200 g hakket oksekød
2 spsk rødvinseddike
1 tsk salt peber
1 grofthakket løg
2 fed fint hakkede hvidløg
2 grønne udkernede fint hakkede chili
olivenolie
3 flåede hakkede tomater
2 spsk tomatkoncentrat
30 g rosiner
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt nellike

Kødet røres med eddike, salt og peber.
Løg, hvidløg og chili svitses i olien i ca. 2 min. og kødet kommes ved.
Der røres, til kødet gryner. Tomater, tomatkoncentrat, rosiner og krydderier røres i. Det hele simrer under omrøring i ca. 15 minutter og afkøles.
Serveres sammen med lidt tomatsalsa
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.364 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her