Logo

Endiviesalat i sødmandelmælk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

8 smukke, hvide endivie salat
at middel størrelse
20 g smør
20 spsk tiøde 13
50 g smuttede sødmandler
2 spsk neutral olie (majs-, eller jordnøddeolie)
1 tsk stødt melis
Saften at ½ citron
Salt

Skær det nederste af salathovederne og ligeledes 2 cm af spidsen af bladene med en spids kniv. Vask dem i koldt vand og lad dem dryppe af i et dørslag. Læg dem tæt sammen i en gryde sammen med olie, sukker, citronsaft og en tsk salt. Dæk dem med koldt vand. Læg låg på og lad dem koge for jævn varme i omkring 30 min. Mærk om de er møre ved at stikke en spids kniv i den nederste del; den skal ikke møde nogen modstand. Mens de koger, bringes fløden med mandlerne langsomt i kog. Lad den koge i 5-10 min. for svag varme. Tilsæt en smule salt og blend mandler og fløde i foodprocessoren.
Hæld denne puré i en finmasket sigte over en skål og pres den med en ske gennem sigten, så at mest muligt kommer med. Smag til med salt og hold det varmt. Lad endivie salaterne dryppe af på en rist eller i et dørslag. Varm ovnen op til 200 C. Smørret brunes i en pande, endivie salaten lægges i panden og svitses gylden på alle sider. Læg dem i et ovnfast gratinfad og hæld mandelcrémen over. Sæt fadet i ovnen, til crémen tykner, omkring 15 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.806 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her