Logo

Eriks Brownies

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse lækre Brownies er nemme at lave, fordi man hverken skal smelte smør eller chokolade i forvejen.

150 g hasselnødder
150 g mørk overtræksvekao (chokoladeknapper). Kan erstattes af samme mængde mørk chokolade.
160 g hvedemel
1 tsk bagepulver
4 spsk kakao
3 tsk vaniljesukker
200 g smør eller margarine
200 g stødt melis
200 g brun farin
6 mellemstore æg
4 spsk Syltet Citrusskal
1 plade mørk chokolade (100 g) delt i små firekanter.

Forvarm ovnen ved 170ºC. Beklæd bradepande (ca. 30 X 40 cm) med bagepapir. Mal hasselnødder sammen med 100 g chokoladeknapper groft fx. i blender eller food processor. Stil tilside. Bland hvedemel, bagepulver, kakao og vaniljesukker og sigt det ned i en skål. Stil tilside. I røremaskine røres smør med sukker og farin meget grundigt. Tilæt et æg ad gangen under fortsat omrøring. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen under fortsat omrøring. Tilsæt nødde/chokoladeblandingen og citrusskal under fortsat omrøring. Hæld i bradepanden og glat ud. Stil midt i oven i ca. 30 minutter, indtil en strikkepind kan stikkes i kagen uden at noget sætter sig på den. Tag kagen ud på et brædt. Fordel chokoladestykkerne og de restrerende 50 g chokoladeknapper jævnt på overfladen. En blanding med chokolade og vekaoknapper har den fordel, at den ikke bliver grå ved henstand, men ren mørk chokolade kan evt. anvendes. Stil ind i ovnen igen i ca. 1 minut, indtil chokoladen lige er smeltet. Tag ud igen og fordel den smeltede chokolade jævnt med en bagepensel. Lad afkøle i bradepanden. Tag kagen med bagepapiret forsigtigt ud af formen og skær den i firekanter på ca. 5 x 5 xm med en skarp kniv. Kan gemmes over en uge i køleskab eller nedfryses.

Velegnet som dessert, til kaffe eller simpelthen som konfekt, så lækker er den.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.130 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her