Logo

Ester Jegind's Boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bollerne egner sig glimrende til frysning op til 3-4 måneder. Opskriften stammer helt tilbage fra Mormors tid.

25 g gær
2 dl lun mælk
100 g smør
1 æg
2 spsk sukker
½ tsk salt
ca. 400 g hvedemel
Til pensling: 1 æg

Lun mælken, rør gæren ud i mælken, kom de øvrige ingredienser i (dog kun ca. ¾ mængde hvedemel) samtidig og arbejd dejen godt igennem med en træske, til den er blank og glat. Drys rigeligt hvedemel over og sæt dejen til hævning et lunt sted med et viske stykke over, til den fylder det dobbelte. Arbejd så dejen igennem igen evt med lidt mere hvedemel. Form den linde-lette dej med godt melede hænder til boller, der efter hånden sættes på en smurt plade. De efter hæves ca.10 min. Pensles
forsigtigt med æg og bages ved god varme ca.210-225.grader i ca.15 min.
Bollerne kan bages med fyld af hakkede syltet appelsinskal og små rosiner. Desuden kan der kommes ½ tsk kanel og ½ tsk muskat i dejen, og det hvide sukker erstattes da med lyst farin.

Smager bedst lune med smør. Er de frosne tøes de op ved stuetemperatur og lunes i ovnen, før de spises. (Smager lige så godt som nybagte).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.809 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her