Logo

Familie kage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Familie kage


Server som dessertkage til de store fester, men husk og lave meget for det bliver spist.

 

# Ingredienser:
250 g smør/margarine

200 g sukker

4 æggeblommer

2 dl mælk

150 g hvedemel

3 tsk bagepulver

Marengs  

4 æggehvider

300 g sukker

2 tsk vaniljesukker

100 g fint hakket hasselnødder


Topping:

3 dl piskefløde

3 dl cremefraiche

frisk frugt...

*

 

Fremgangsmåde:

Smelt smør og lad det køle helt af.

Tilsæt sukker, æggeblommer, mælk og hvedemel blandet med bagepulver.

Massen hældes i en stor bradepande (den fra ovnen passer).

Herefter piskes 4 æggehvider stive og blandes med sukker og et par tsk vanilje sukker, samt de fint hakkede hasselnødder.

Marengsen hældes over dejen og det hele bager i ovnen ved 200 °C i ca. 35-40 min eller til den slipper formen.
3 dl piskefløde piskes til skum og blandes med 3 dl cremefraiche.

Når kagen er afkølet laves topping og smøres på og kagen pyntes med frisk frugt.

 

Server som dessertkage til de store fester, men husk og lave meget for det bliver spist.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.645 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her