Logo

Fastelavnsboller - her har vi bagt to varianter af samme dej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fastelavnsboller - her har vi bagt to varianter af samme dej

 

Både store og små elsker hjemmebagte fastelavnsboller - her har vi bagt to varianter af samme dej.

Forrest til venstre på fadet er fastelavnsboller med syltetøj, og til højre er fastelavnsboller med rosiner og pyntet med chokoladeknapper.

Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnet

10 boller med rosiner eller 8 store med syltetøj.

 

Dej:

50 g gær

2 dl mælk

1 æg (sammenpisket)

125 g smør (smeltet)

2 spsk sukker

ca. 325 g hvedemel

 

Fyld:

75 g rosiner eller ca. 5 spsk syltetøj

 

Glasur:

2 dl flormelis

1-2 spsk pasteuriseret æggehvide eller vand

Evt. 1 pose små økologiske chokoladepastiller eller anden slik

 

Pynt: sole af papir

*

 

Rør gær ud i lidt af mælken.

Tilsæt resten af mælken, æg, smeltet smør og sukker.

Ælt dejen godt.

Den skal være lidt blød.

Læg et fugtigt viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse ca. 45 min.

 

Boller med rosiner: tilsæt rosiner, form 10 boller, og sæt dem på bagepapir på bageplade.

 

Boller med syltetøj: form 8 boller. Tryk et hul i midten af bollerne med tommelfingeren.

Sæt ca. 2 tsk syltetøj i hver.

 

Lad bollerne efterhæve ca. 20 min.

Bag dem i midten af ovnen ved 225 °C ca. 15 min.

Bollerne er færdige, når de er gyldne og lyder hule, når man banker på dem i bunden.

Lad bollerne afkøle på bagerist.

Rør glasuren af flormelis og æggehvide eller vand, til den er tyktflydende.

Sæt en klat på bollerne og drys med slik.

Bollerne kan pyntes med glasur i et mønster.

Kom glasuren i en madplastpose med et lille hul i hjørnet og pres glasuren ud.

Sæt evt. sole af papir i bollerne som pynt.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her