Logo

Fastelavnsboller, gammeldags

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Uhm, 20-25 lækre fastelavnsboller

Uhm, 20-25 lækre fastelavnsboller

Dej:

375 g smør

25 g sukker

500 g hvedemel

1,25 dl sødmælk

2 æg

50 g gær

15 g kardemomme

Marcipanmasse:

125 g smør

125 g sukker

125 g marcipan

Glasur:

350 g flormelis

20 g kakao

½ dl varmt vand

Ristede hassel- eller pistacienødder

 

Dejen: Mælk, gær og sukker opløses.

Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i.

Æltes i 5 minutter. Stilles i køleskab 20 minutter.

Herefter rulles dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm.

Dejen skæres i frikanter 10x10 cm.

På midten i hver firkant lægges cirka 15-20 gram marcipanmasse.

Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad.

Bollerne stilles til hævning i 1-1½ time et lunt sted.

Efter hævning pensles de med æg.

Bages i cirka 8-10 minutter ved 220°C.

Efter bagning skal fastelavnsbollerne afkøle.

Derefter pyntes de med glasur og ristede hasselnøddeflager.

 

Marcipanmasse: Sukker, smør og marcipan røres sammen.

Glasur: Flormelis, kakao og varmt vand røres sammen.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.460 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her