Logo

Fastelavnsboller med vanillecremefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 dl lunkent vand
50 g gær
175 g margarine
500 g hvedemel
½ tsk salt
1 spsk sukker
1 dl ymer
1 æg

Fyld:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk Maizena
2 ½ dl mælk
½ tsk vanilje
20 g smeltet smør
1-2 spsk tesukker

Vand og gær røres sammen.
Margarinen smuldres i melet.

Vand, salt, sukker, ymer og æg tilsættes, og dejen æltes sammen.
Stilles et lunt sted i ca. 40 min.

Fyld:
Æg og sukker piskes sammen.
De øvrige ingredienser tilsættes, og cremen varmes op til kogepunktet under piskning.

Dejen slåes ned og deles i 2-3 stk
Rulles tyndt ud og skæres i firkanter på ca. 10 x 10 cm.
1 spsk creme lægges på hver firkant.
Dejen pakkes godt om cremen, og bollerne stilles på pladen med sammenføjningen nedad.

Efterhæver ca. 10 min.
Bages ved 200ºC i 15-20 min.
Bollerne pensles med smørret og drysses med tesukker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.024 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her