Logo

Fastlavnsbolle med flødeskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 æg
2 dl sukker
½ l mælk
50 g gær
3 tsk salt
1 tsk kardemomme
250 g margarine eller 2 dl olie
1 kg hvedemel
æggeblomme til pensling

Fyld:
piskefløde og sukker

Varm mælken op til 37 oC.
Pisk æg, tilsæt mælk, gær, salt og kardemomme.
Hvis du bruger olie, kom den i på dette tidspunkt.
Tilsæt lidt hvedemel, så du får en masse som ligner vælling.
Pisk kraftigt.

Tilsæt resten af hvedemelet og til sidst blødgjort margarine.
Ælt dejen godt.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Form små runde boller, lad dem hæve ca. 10 minutter og pensel med æggeblomme.

Bag dem ved 225ºC i ca.10-15 min.
Pisk fløde og sukker til en tyk skum. Skær låget af de afkølede boller. Kom flødeskum i og sæt låget tilbage. Du kan også bruge marcipan eller syltetøj. Sæt en bolle på en dyb tallerken og kom varm mælk ved. Spises med det samme. Velbekomme!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.824 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her