Logo

Fedgrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fed­grød var oprindeligt en søn­dagsret.
 
1 kg letsaltede ribben eller flæsk evt. gåsekød
125 byggryn
Tørrede pærer samt rosiner eller korender
 
Kødet koges mørt i vandet.
Kødet tages op og suppen sies.
Der koges en grød, af 1 liter af suppen, samt byggry­nene.
Den tørrede frugt koges med det sidste kvarter af koge tiden, der er på i alt ca. 25 min.
Det kogte kød serveres til grøden.
 
En af de store forskelle i mad­lavningen fra før og til nu er, at man ofte brugte kødstyk­kerne til at koge suppe på. Der er kun sjældent angivet en størrelse på disse kød­stykker. Man har simpelthen taget, hvad der var og hvad man mente passede.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.931 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her