Logo

Femkornsboller - 2 g fedt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 boller
 
250 g glutenrigt hvedemel
1 tsk salt
15 g gær
1 tsk solsikkekerner
1 tsk birkes
1 tsk græskarkerner
1 tsk sesamfrø
1 tsk spidskommenfrø
1,5-2 dl skummetmælk, lun
hvedemel til at drysse over
 
Sigt melet over i en stor skål.
Rør salt og gær i melet sam­men med alle frøene.
Laven fordybning midt i melet og hæld den lune varme mælk i.
Bland ingredienserne og ælt derefter dejen på en bordplade let drysset med hvedemel i 10 minutter, eller indtil dejen er jævn og elastisk.
Læg dejen i en ren skål, dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve på et varmt sted i 1 time, eller indtil den har hævet til dobbelt størrelse.
Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og ælt med knoerne (når man ælter med knoerne, slår man luftbobler i stykker og giver derved dejen en mere jævn konsistens).
Del dejen i 8 og form stykkerne til boller.
Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og dæk dem igen med et fugtigt viskestykke.
Lad bollerne hæve på et lunt sted i ca. ½ time, eller indtil de har hævet til dobbelt størrelse.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220ºC i 10 minutter, drys derefter bollerne med hvedemel og stil dem tilbage i ovnen i yderligere 5 minutter.
Bollerne er færdige, når de er jævnt brune og bunden lyder hul, når man banker på den.
 
Pr. bolle: kJ 558; protein 5 g; fedt 2 g; kulhydrat 26 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.811 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her