Logo

Fennikel-melon-salat + Jordbærsuppe, kold, med croutoner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rå fennikel i salat? De sunde knolde med den typiske anissmag passer perfekt til vandmelon og parmaskinke! + En lækker kombination: søde jordbær og krydret basilikum. Prøv denne helt anderledes suppe

Fennikel-melon-salat

Rå fennikel i salat? De sunde knolde med den typiske anissmag passer perfekt til vandmelon og parmaskinke!

1 fennikel à 650 g  

salt, peber

1 spsk hakket frisk basilikum

2 tsk citronsaft

2 spsk (oliven)olie

600 g vandmelon

8 skiver parmaskinke

peber

*

A. Fennikel gøres i stand og høvles i så tynde strimler som muligt.

 

B. De blandes i en skål med salt, peber og hakket frisk basilikum og æltes kraftigt 2-3 minutter.

2 tsk citronsaft og 2 spsk olie tilsættes.

Lad det trække 10 minutter.

 

C. I mellemtiden skrælles vandmelonen og kernerne fjernes så godt som muligt.

Melonen skæres i terninger. De blandes med fenniklen.

8 skiver parmaskinke lægges på 4 tallerkener og læg salaten ved.

Drys med lidt peber.

 

Pr. portion: 9 g protein, 7 g fedt, 6 g kulh. = 139 kcal 580 kj

Madopskrift billede

Jordbærsuppe, kold, med croutoner

En lækker kombination: søde jordbær og krydret basilikum. Prøv denne helt anderledes suppe

 

1 kg jordbær

2 dl rød druesaft

1 knsp stødt kanel

100 g sukker

3 spsk citronsaft

200 g brioche (ell. andet ristebrød) 

50 g smør

1 brev vaniljesukker

8 stilke basilikum

*

A. Alle jordbær skylles, gøres i stand og skæres i kvarte.

600 g jordbær pureres fint med 2 rød druesaft, 1 knsp stødt kanel, 100 sukker og 3 spsk citronsaft.

400 g jordbær skåret i kvarte blandes i.

Lad det stå et koldt sted i 2 timer.

 

B. Brioche skæres i store terninger.

Lad 50 g smør smelte på en sliplet-pande, til det er skummende og rist brødterningerne gyldne i det ved svag varme.

Tilsæt 1 brev vaniljesukker og lad det smelte et øjeblik.

Nip bladene af 8 stilke basilikum og skær dem i strimler.

Bland dem med brødterningerne, kom dem på den iskolde suppe og server den straks.

 

Pr. portion: 5 g protein, 24 g fedt, 83 g kulh. = 590 kcal - 2470 kj

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.003 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her