Logo

Festmenu 1 ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Avocado med rejer og 18% cremefraiche, Venskabsbrød
Helstegt kalvefilet med rodfrugtkage, sukkerærter, bredbladet persille
Sæsonens bær og frugt med jordbærsauce
 
Forret 4 port.
Avocado med rejer og cremefraiche med Ven­skabsbrød
 
2 stk avocado
100 g pillede rejer
4 spsk cremefraiche 18%
4 skiver Venskabsbrød ♥
citronbåde til pynt
 
Del avocadoen, fjern stenen ved at stikke kniven i stenen og vride.
Rens rejerne.
Tag avocadoen for­sigtigt ud af skallen, så den bliver pæn.
Skær den i skiver, men ikke helt igennem.
Læg dem på en tal­lerken, tryk med hånden, så skiverne deler sig pænt i en vifte. Læg rejerne på samt cremefraiche, ci­tron og bredbladet persille, så anretningen bliver pæn at se på.
 
Næringsindhold i 1 portion forret
kj 1030, kcal 245, fibre 4,2g, fedt 10,7g, mættet fedt 2,6g, flerumættet fedt 1,6g, P/S 0,6, kolesterol 46 mg
 
Hovedret 4 port.
Helstegt kalvefilet med rodfrugtkage, sukkerær­ter, bladpersillesauce
 
400 g kalvefilet eller oksefilet
salt og sort peber
 
Sæt ovntermostaten på 225ºC.
Brun kødet i lidt plante/stegemargarine på komfuret.
Krydr kødet med lidt salt og sort peber og sæt det i ovnen 10-15 minutter, afhængig af hvor rødt du vil have kødet.
Tag det ud og pak stegen i pergamentpapir og lad den hvile 30 minutter.
Tilbered saucen og rod­frugtkager imens.
 
Bladpersillesauce:
2 dl bredbladet persille
2 dl hønse- eller okse­bouillon
1 tsk arrowrod/kuzu
1 fed hvidløg
1 tsk blød plantemargarine
 
Blend persillen med halvdelen af bouillonen, til­sæt det pressede hvidløg.
Jævn resten af saucen med arrowrod. Hæld den blendede persille i den jævnede sauce. Smag til.
 
Rodfrugtkage:
4 stk (300 g) kartofler
2 stk (150 g) gulerødder
3 stk (150 g) pastinakker
2 nip salt og peber fra kværn
2 spsk blød plantemargarine
 
Skyl og skræl rodfrugterne. Skær dem i fine strim­ler eller riv dem groft. Varm fedtstoffet på en te­flonpande, til det er lysebrunt. Hæld de strimlede rodfrugter i og tilsæt krydderier. Steg rodfrugtka­gen gyldenbrun på begge sider. Du kan også lave 4 små, hvis du synes det er svært at lave en stor.
Server retten med nykogte sukkerærter.
 
Næringsindhold i 1 portion hovedret
kj 1350, kcal 320, fibre 7,0g, fedt 10,8g, mættet fedt 2,5g, flerumættet fedt 3,9g , P/S 1,6, kolesterol  71 mg.
 
Dessert 4 port.
Sæsonens bær og frugt med jordbærsauce
 
1 pk /250 g frosne eller ½ l friske jordbær
2 dl solbær
½ stk honningmelon
2 stk kiwifrugter
mynte eller citronmelisse
 
Blend jordbærrene og smag dem evt. til med lidt sukker.
Læg saucen som et spejl på en desserttal­lerken.
Pynt med de øvrige bær og frugter (efter sæson) og blade af mynte eller citronmelisse.
 
Næringsindhold i 1 portion                       
kj 420, kcal 100, fibre 4,8g, fedt 0,5g, mættet fedt 0, flerumættet fedt 0,2g, P/S -, kolesterol 0.
 
Hele menuen                                             
kj 2800, kcal 670, fibre 16,1g, fedt 22,1g (29E%), mættet fedt 5,0, flerumættet fedt 5,7g, P/S 1,14, kolesterol 117 mg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.851 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her