Logo

Festmenu 3 ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønne asparges med parmaskinke, sennepsvinaigrettesauce, fuldkornsbrød
Let stegt koteletfisk/havkat, grøn ærtepuresauce, rejer og løse ris
Pærer med hindbærpuresauce og mandelflan
 
Forret 4 port.
Grønne asparges med parmaskinke, senneps­vinaigrettesauce, fuldkornsbrød
 
160 g mager røget skinke
200 g grønne friske asparges eller frosne
1 stk salathovede efter sæson
12 stk sherry tomater
2 spsk vinaigrettesauce
1 spsk dijon sennep
 
Skyl salaten og pluk den i mindre stykker.
Skær det nederste stykke af de friske asparges og kog dem let, så sprødheden bevares.
Bland salaten i en stor skål med vinaigrettesaucen, der er smagt til med sennep, og læg den derefter på tallerkenerne.
Dryp også lidt vinaigrettesauce over de friske asparges.
Parmaskinken skal være skåret i papirtynde ski­ver og tomaterne halverede og lægges ved.
Server med fuldkornsbrød og blød plantemarga­nne.
 
Næringsindhold i 1 portion forret med brød
kj 1100, kcal 260, fibre 4,9 g, fedt 8,9 g, mættet fedt 1,6 g, flerumættet fedt 3,8g, P/S 2,3, kolesterol 28 mg
 
Hovedret 4 port.
Let stegt koteletfisk, grøn ærtepuresauce, rejer og løse ris
 
400 g havkat/koteletfisk
1 stk citron
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
Ærtepuresauce:
2 dl frosne ærter
1 stk fiskebouillonterning
1 ½ dl vand
1 spsk blød plantemargarine
evt. lidt vermouth
Tilbehør:
200 g rejer med skal til pynt
4 portioner kogte ris
 
Kog risene efter anvisningen på pakken og pil rejerne.
Giv ærterne et opkog i vand med fiskebouillon­terningen.
Kom det i en blender eller food proces­sor og kør det til en jævn sauce.
Rund saucen af med 1 spsk blød plantemargari­ne, salt, peber og evt. lidt vermouth.
Varm en teflonpande op med lidt olivenolie og steg koteletfisken hurtigt uden at den brankes og sådan, at der bliver en rå kerne tilbage i fisken.
I stedet kan man bruge mikroovn til at koge kote­letfisken.
Så er det meget vigtigt, at den ikke får for meget. Der skal være en lille rå plet i midten. Prøv med et par minutter ad gangen.
Server retten med ærte pure saucen som et spejl på tallerkenen, risene midt på under fisken og rejerne ved siden af.
 
Næringsindhold i 1 portion koteletfisk, 1 portion kogte ris
kj 1140, kcal 270, fibre 2,3g, fedt 7,1g, mættet fedt 1,3g, flerumættet fedt 3,1g, P/S 2,4, kolesterol 100mg.
 
Dessert 4 port.
Pærer med hindbærpuresauce og mandelflan
1 pk frosne hindbær med lidt sukker
2 stk pærer, halverede
(sukker)
(citron)
 
Purér hindbærrene i en blender eller foodproces­sor og passér dem gennem en finmasket sigte. Smag evt. til med lidt citron eller mere sukker.
Læg hindbærsaucen som et spejl på en asiet.
Læg pæren ovenpå.
Server mandelflan til.
 
Næringsindhold i 1 portion pærer med hindbærpuresauce og en mandelflan
kj 520, kcal 125, fibre 4,3g, fedt 5,0g, mættet fedt 1,2g, flerumættet fedt 1,2g, P/S 1,0, kolesterol 0.
 
Hele festmenuen
kj 2760, kcal 660, fibre 11,4g, fedt 21,0g (28E%), mættet fedt 4,1g, flerumættet fedt 8,1g, P/S 1,9, kolesterol 128 mg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.998 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her