Logo

Figendessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g tørrede figner,
3 dl hvidvin - evt. mjød,
50 g hvedebrød uden skorpe,
30 g mandler,
30 g korender,
1 spsk revet frisk ingefær,
1 kanelstang,
40 g sukker,
½ tsk stødt safran.
Tilbehør: Kold flødeskum (ikke originalt).

Fignerne kommes i en skål, og vinen hældes over. Står tildækket til næste dag.
Blandingen kommes i en tykbundet gryde. Smuttede hele mandler, ingefær, kanel, sukker og safran kommes i gryden.
Varmes langsomt op under forsigtig omrøring. Koges ca. 30 min.
Fint revet hvedebrød kommes i, og blandingen koges, til den har en jævnet konsistens. Desserten smages til og hældes op i en smuk skål. Serveres afkølet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.602 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her