Logo

Figentærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 dl hvedemel
2 dl stødt melis
170 g margarine
1 ¼ spsk vand
300 g tørret figen 
130 g tvebak
1 ½ dl brun farin
3 ½ dl sirup
2 ½ spsk citronsaft friskpresset
90 g hasselnød
 
Tærtedej: Bland hvedemel og sukker, smuldr margarinen ud i blandingen med fingrene eller hak det i køkkenmaskinen.
Dejen samles med en smule vand og arbejdes igennem.
Beklæd en smurt tærteform med den, prik den med en gaffel og stil bunden koldt, mens fyldet tilberedes.
 
Fjern de grove stilke på fignerne.
Skær dem i mindre stykker og bred dem ud på tærtebunden.
Rør knuste tvebakker eller rasp med farin, sirup, hakkede nøddekerner og citronsaft.
Bred massen ud over fignerne og bag tærten ved 200ºC i ca. 35 min.
Tærten serveres lun med cremefraiche eller flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.173 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her