Logo

Filet af sikahjort med rødbedesalsa og frisk brøndkarse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)

# Ingredienser 
600 g sikahjortefilet i fire passende stykker
Vindruekerneolie
1 håndfuld brøndkarse
1 spsk olivenolie
Sydesalt, salt, peber
 
Rødbedesalsa:
500 g rengjorte rødbeder i fin brunoise (små tern)
100 g fintsnittet rødløg
1 spsk reven ingefær
2 dl rødvin
1 spsk hvidløgspure
2 spsk olivenolie

* Tilberedning 
Brun bøfferne af på en hed pande i vin­druekerneolie og krydr med sydesalt og peber.
Ovnsteg først 5 min ved 155 °C, lad trække minimum 10 min og steg dem derefter 3-4 min ved 175 °C.
 
Salsa: Sauter rødløg og rødbedetern i olien ved svag varme, til rødbederne er møre. 
Tilfør rødvin, hvidløg og ingefær, kog ind ved svag varme og smag til med salt og peber.
 
Pluk den friske brøndkarse, skyl i rigeligt vand og mariner kort inden servering i olivenolie. 
Krydr med salt og peber.
 
Anret rødbedesalsa i en ringform på en varm stegetallerken, læg sikafileten oven­på og 
pynt til slut med en lille brøndkarse­bold på toppen.
Server en kraftig rødvinssauce til, gerne med foie gras eller rosmarin.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.238 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her