Logo

Fiskefond - Fumet de poisson

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 kg fiskeben, gerne ben med højt indhold af æggehvidestoffer, som fx pigvar eller havtaske
500 gr løg
300 gr persillerod
3 porrer (det hvide)
Skiver af 1-2 citroner (uden skal)
1 tsk knust hvid peber
10 l vand og salt

Fiskeben renses for blod og urenheder, ved udvanding i rindende koldt vand.
Sættes over i koldt vand, koges op, afskummes og salt tilsættes, koges op igen, afskummes og de snittede urter og peber tilsættes. Småkoges i 20 min. Sigtes gennem fin sigte og afkøles. Opbevares på køl, kan også fryses i fx. plasticposer.

TIPS: Piskefond anvendes til f eks. fiskesupper, saucer, dampning af fisk osv.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.084 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her