Logo

Fiskefrikadeller med remouladesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskefrikadeller med remouladesauce

 

For at tilføje frikadellerne ekstra smag, farve og bid har vi vendt finthakket bladselleri i farsen ellers er opskriften næsten som på mormors tid.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 20 min. Frikadellerne kan fryses

 

#

Frikadeller:

400 g filet af lyssej (eller mørksej eller torsk)

1 tsk groft salt

1 lille løg

1 æg

2 spsk kartoffelmel

½-1 dl mælk eller fløde

friskkværnet peber

2 stilke bladselleri med blade

25 g smør

1-2 spsk olie

 

Sauce:

25 g smør

2 spsk hvedemel

2½ dl mælk

4 spsk pickles

1 bundt persille

1 æg (eller 2 æggeblommer, evt. pasteuriserede)

paprika

salt og peber

 

Tilbehør:

kogte eller stegte kartofler

dampede eller ovnbagte grønsager

*

 

FRIKADELLER:

Hak fiskekødet groft med en kniv eller i en foodprocessor.

Læg det i en skål, og rør det grundigt med salt.

 

Pil løget og riv det. Rør det i farsen sammen med æg, kartoffelmel og mælk.

Krydr farsen med peber, og tilsæt finthakket bladselleri.

Lad farsen trække i køleskabet i 20-30 min.

 

Rør farsen igennem, og tilsæt evt. lidt mere mælk om nødvendigt.

Form til ca. 12 frikadeller med en ske dyppet i koldt vand.

Steg dem på en middelvarm pande med smør og olie i 4-5 min. på hver side.

 

SAUCE:

Lav en opbagning af smør og mel, og rør mælken i lidt ad gangen.

Kog saucen igennem i 5-8 min.

Afdryp pickles i en sigte over en skål, og hak den groft.

Skyl persillen og hak den.

 

Smag saucen til med den afdryppede pickleslage.

Pisk æg eller æggeblommer sammen i en skål, og pisk den varme sauce i lidt ad gangen.

Hæld saucen tilbage i gryden, og tilsæt hakket pickles og persille.

Smag til med paprika, salt og peber.

 

TIPS: Saucen må ikke koge efter, at den er rørt med æg.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her