Logo

Flødehorn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
2 dl piskefløde
100 g smør
40 g gær
1 æg
1 æggeblomme
40 g sukker
400 g hvedemel

Pensling:
1 sammenpisket æg
2 spsk fløde

Pynt:
35 g smuttede hakkede mandler
lidt tesukker

Smør og og fløde varmes til smørret er smeltet.

Hæld det over i et andet fad, og når det er håndvarmt smuldres gæren i.
Æg og æggeblomme piskes sammen med sukkeret og blandes i.
Melet æltes i til slut.
Slå dejen godt op ad siden af fadet inden den stilles til hævning.
Lad den hæve 30 minutter.
Dejen slås sammen og deles i 4 lige store dele.
Lav en bolle af hvert stykke dej og rul den ud til en cirkel, 15 cm i diameter.
Del hver cirkel i 4 og form nu hver trekant til horn ved at rulle dem sammen fra den brede side.
Læg hornene på en bageplade og lad dem hæve 20 minutter.
Pensl nu hvert horn med æggeflødemassen, der er rørt sammen, og drys med mandler og tesukker.
Hornene bages ved 200°C på midterste rille, til de er smukt gyldne, ca. 15-20 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.909 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her