Logo

Flamberede blåbær med vanille og hvid chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
Flamberede blåbær:
400 g friske blåbær
1 dl vodka kurant
50 g grofthakket hvid chokolade
50 g sukker
Strimlet mynte
 
Blåbærgele:
2 dl blåbærsaft
100 sukker
5 g agar agar
 
Vanilleis:
½ l. kaffefløde
1 stang vanilje
4 æggeblommer
200 g sukker
 
Chokoladeskum:
2 dl mælk
1 dl fløde
50 g sukker
100 g hvid chokolade
Citronsaft
 
Flamber halvdelen af blåbærrene i vodka og kog ud i sukker.
Si væden fra (gem til gele).
Vend resten af blåbærrene i sammen med chokoladestykker og mynte.
 
Gele: Kog blåbærsaft og sukker op, pisk agar agar i og stil på køl.
Skær den stivnede gele i små tern.
 
Vanilleis: Kog kaffefløde og vanilje op.
Pisk æggeblommer og sukker sammen og leger i den varme fløde.
Kør cremen på ismaskine til soft ice-konsistens og vend gelestykkerne i. Stil isen på frost til den skal serveres.
 
Chokoladeskum: Kog mælk, fløde og sukker op og monter med hvid ckokolade.
Smag til med citronsaft.
Hæld på en sifonflaske med en gaspatron.
 
Anretning: Læg vaniljeis i bunden af et dessertglas. Ske de flamberede blåbær ovenpå og sprøjt hvidt chokoladeskum på toppen.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.621 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her