Logo

Focaccia med kirsebær og rosmarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Focaccia med kirsebær og rosmarin

 

Dette superlækre brød er en god sommerfavorit, for det kan både nydes som en skøn kage, en lækker snack eller tilbehør til en moden ost. Prøv det

1 stort brød. Arbejdstid: 1 time. Hævetid: ca. 3½ time. Bagetid: 30 min. Fryseegnet

 

#

10 g gær

4½ dl vand

500 g italiensk hvedemel (pizzamel)

1 tsk groft salt

2+2 spsk olie

250 g udstenede sure eller søde kirsebær

1 spsk friske rosmarinnåle

1 spsk rørsukker

1 tsk flagesalt

*

 

Smuldr gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C), og tilsæt det meste af melet.

Ælt dejen lind i en stor skål, dæk den til, og stil den til hævning i 45-60 min. til dobbeltstørrelse.

 

Ælt saltet i dejen, og vend dejen ud på et meldrysset bord.

Træk dejens kanter ind mod midten 10-12 gange, til dejen føles spændstig.

Læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket i 1 time.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og træk igen dejens kanter ind mod midten 8-12 gange, til dejen føles spændstig.

Læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket 1 time.

 

Læg et stykke bagepapir i en bradepande (20x30 cm), og fordel 2 spsk olie på papiret.

Hæld dejen ud på olien, og pres den i facon med våde fingre.

Stænk dejen med olie, drys kirsebær og rosmarinnåle over, og tryk dem lidt ned i dejen.

Lad den hvile, mens ovnen varmer op til 225 °C (15-20 min.).

 

Drys rørsukker og salt over, og bag brødet i ca. 30 min.

Tjek med en træpind, om brødet er gennembagt.

Flyt det over på en rist til afkøling.'

 

Server brødet lunt eller afkølet.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.503 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her