Logo

Fransk kalvefrikasse + Glaseret pærekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fransk kalvefrikasse + Glaseret pærekage

Fransk kalvefrikassé

600 g kalvebov

salt og friskkværnet peber

smør eller margarine

2 løg

4 gulerødder

3 stilke blegselleri

1 spsk hvedemel

2,5 dl tør hvidvin

250 g champignon

2 æggeblommer

4 spsk cremefraiche

klippet persille

Tilbehør: brød eller kogte kartofler

*

Skær kødet i store terninger og drys dem med salt og friskkværnet peber.

Svits dem let i smør eller margarine og tilsæt skivede løg og gulerødder samt blegselleristilkene, der er snittet groft.

Vend det hele 5-10 minutter og drys hvedemelet over.

Spæd med 2,5 dl kogende vand og tilsæt vinen.

Lad det småkoge uden låg i ca. 1 time - tilsæt om nødvendigt mere vand.

Tag kød og grønsager op og passér skyen.

Tilsæt de hele champignon og lad det snurre 5 minutter.

Smag om nødvendigt til med mere salt og peber.

Rør æggeblommer og cremefraiche godt sammen og pisk det i saucen.

Tag straks gryden af varmen og bland kød og grønsager i.

Drys ved serveringen med klippet persille og server brød eller kogte kartofler til.

Madopskrift billede 

Glaseret pærekage

5 æg

50 g sukker

3 spsk rasp

3 spsk hakkede hasselnøddekerner

4 pærer

4 spsk ribsgelé

Tilbehør: stiftpisket fløde, smagt til med cognac, eller Råcreme - se Tillæg

*

Pisk æggeblommerne godt med sukkeret og tilsæt rasp og nøddekerner.

Vend de meget stiftpiskede æggehvider i dejen og hæld den over de skrællede, halverede pærer, der er anbragt i velsmurt form.

Bag kagen i ca. 20 minutter ved 225°C.

Smelt geleen i vandbad og pensl den over den næsten afkølede kage.

Server flødeskum, smagt til med cognac, eller råcreme til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.051 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her