Logo

Frugtmix med choko-sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frugtmix med choko-sauce

 

En perfekt efterret når gæsterne kommer uanmeldt. Bland den friske frugt med en lækker chokoladesauce. Godt og elegant, superhurtigt. • Frugt giver et stort tilskud af vitaminer, mineraler og fibre • Chokoladesaucen indeholder kun lidt fedt.

Tilberedning 15 min. 6 portioner

 

# Råvarer til Frugtmix med choko-sauce:

2 appelsiner og 2 æbler

2 skiver frisk ananas eller 50 g knust ananas

2 kiwifrugter

½ l friske jordbær

 

CHOKOLADESAUCE:

50 g mørk chokolade

½ dl vand

½ vaniljes tang

½ dl sukker

2 spsk smør eller margarine

2 spsk mandelflager

*

 

Fremgangsmåde:

1 Pil appelsinerne og skær dem i tynde skiver.

Del skiverne i halve.

Skræl og udkern æblerne og skær dem i tern.

Hak den friske ananas, eller lad den knuste dryppe af.

Skræl og skiv kiwifrugterne.

Rens og skiv jordbærrene.

 

2 Smelt chokoladen sammen med vandet i en lille gryde ved svag varme.

Læg vaniljestangen i.

Rør sukkeret i og rør rundt til saucen er jævn og glat.

Tag vaniljestangen op, del den på langs og skrab de sorte korn ud.

Bland dem l saucen.

 

3 Tag gryden fra varmen og rør fedtstoffet i.

Stil saucen til side.

Bland frugten forsigtigt i en skål.

Anret på tallerkener, eller på et serveringsfad.

Hæld lidt af saucen over og drys med mandler.

Server resten af saucen ved siden af.

 

Tips & råd


Frugtmix med choko-sauce 

Skræl appelsinerne ved at skære al skal af i en spiral.

Anvend en skarp kniv. Skær også alt det hvide på appelsinen af.


Frugtmix med choko-sauce 

Faste kiwifrugter har den bedste smag.

Lad dem modne ved stuetemperatur i ca. 1 uge.

Opbevar dem siden i køleskab i op til yderligere 1 uge:

 

Forberedelse: Saucen kan opbevares i køleskabet op til 5 dage.

Varm den ved svag varme før serveringen.

Frugten kan blandes op til 4 timer før serveringen.

Dæk både sauce og frugt godt til.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 175 = kJ 735

Kulhydrat 26 g Protein 2 g Fedt 7 g (36%) Fibre 3 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.082 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her