Logo

Gammeldags boller i karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fars til bollerne
500 g hakket flæsk el. kalv og flæsk
1 revet løg
2 ½ dl hvedemel
mælk eller vand
+ bouillonterning til kogevand
 
Karrysauce:
1 spsk karry
25 g smør
3 spsk hvedemel
 
En gryde med vand og bouillonterning bringes i kog, skru ned på laveste blus og sæt bollerne med en teske eller dessertske.
Når de kommer op til overfladen er de færdige, tages op og lægges på en tallerken. Gem bouillonen, den skal bruges til saucen.
Farsen kan også bruges til frikadeller og forloren hare.
Karrysauce:
Kom smørret i en gryde, når det bruser kommes karryen i og brændes af som det hedder.
Tilsæt 3 spsk hvedemel og rør godt, nu kan man ikke gå fra gryden,
Pisk og tilsæt den varme bouillon mens du rør det hele tiden, bliv ved med at komme bouillon i og pisk indtil saucen har den rigtig konsistens.
Gem resten af bouillon, hvis saucen bliver for tyk.
Smag saucen til med salt og peber og lad den koge et par minutter, for at få melsmagen væk.
Rund af med en sjat fløde eller mælk.
Server ris til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (10 stemmer)
Siden er blevet set 6.961 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her