Logo

Glaseret andebryst med balsamicosauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 stk andebryst (evt. dybfrosne, optøet)
olie til stegning

Marinade:
3 dl sake
8 spsk japansk soja
8 spsk mirim (eller en halvtør sherry)
5 spsk sukker

Sauce:
100 g finthakket skalotteløg
1 dl rødvin
1 spsk olie til stegning
½ l. mørk kalvefond
5 cl. aceto balsamico
salt
peber

Tilbehør:
glaserede vandkastanjer
kartoffelmos smagt til med soja

Steg andebrysterne gyldenbrune med skindet nedad.
Vend dem. Husk at brune kødsiden også.
Dyb hurtigt kødstykkerne i kogende vand og tør dem godt.
Denne process vil fjerne overflødigt fedt.
Hertil kommer at retten kan laves i god tid inden serveringen.
Bland alle ingredienser til marinaden og giv den et kort opkog.
Læg andebrysterne i med skindsiden nedad.
Kog for svag varme nogle få minutter.
Overhæld hele tiden kødet med marinaden.
Tag andebrysterne op og læg dem i let pres ca. 1 kvarter.
Gem marinaden til vandkastanierne. Lav saucen imens.
Begynd med at sautere løgene i lidt olie.
Tilsæt aceto balsamico, vin og kalvefond.
Kog væsken ind til det halve og smag saucen til.
Læg andebrysterne i den varme sauce og varm den op, mens saucen øses over.
Lav en god kartoffelmos og smag den til med japansk soja i stedet for
salt. Skær vandkastanierne i skiver og varm dem i marinaden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.099 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her