Logo

Gougères - salte vandbakkelser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gougères - salte vandbakkelser

 

Vandbakkelser kan også bruges i det salte køkken. De små profiteroles er bagt med ost og kaldes gougères. De har fået lidt forskelligt fyld, så de kan serveres som topas. Prøv også at bage lange eclairs til landgangsbrød.

20-30 stk. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 45 min.

 

#

½ portion grunddej (se opskrift)

75 g gruyere eller parmesanost

2 tsk frisk timian eller 2 spsk fintsnittet purløg

1 knsp stødt chili eller paprika

 

10 Gougères med brøndkarse og røget laks:

1 bundt brøndkarse

100 g cremefraiche 38%

1 tsk dijonsennep

salt og peber

2-3 skiver røget laks

 

10 Gougères med æggesalat og radiser:

2 hårdkogte æg

2 spsk mayonnaise

1 tsk dijonsennep

¼ tsk karry

salt og peber

1 bundt radiser

*

Rør fintrevet ost, finthakket timian og chili i dejen, og fyld den i en sprøjtepose med en 1-1½ tylle.

Sæt små runde kager (ca 3 cm) på en bageplade med bagepapir med god plads imellem hver.

Sæt pladen i ovnen ved 160 °C varmluft i 35-45 min, til de er sprøde, gyldne og gennembagte.

Afkøl dem på en bagerist, og server som snack eller med fyld.

 

Snit brøndkarsen fint (tag lidt fra til pynt), og pisk eller blend den sammen med cremefraiche.

Smag til med sennep, salt og peber.

Flæk 10 sprøde gougères med en skarp kniv, og fyld dem med brøndkarsecreme, små stykker røget laks og brøndkarse.

 

Hak de hårdkogte æg, og rør dem sammen med mayonnaise, sennep og karry.

Smag til med salt og peber.

Flæk 10 sprøde gougères med en skarp kniv, og fyld dem med æggesalat, tynde radiseskiver og små radiseblade.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.582 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her