Logo

Grønne bønner med ansjoser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g fine grønne bønner
1 bdt bredbladet persille
4 marinerede ansjosfilet'er
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
1 spsk smør
salt og friskkværnet peber

De grønne bønner renses og vaskes. De blancheres i kogende, letsaltet vand i 5 min., skylles under den kolde hane og drypper godt af.

Ansjosfileterne skylles let og duppes tørre. Hvidløgene pilles, persillen vaskes og bladene plukkes af. Alle tre ingredienser hakkes fint og blandes.

Olivenolien varmes i en bred gryde.

Smørret smeltes heri. Ansjosblandingen hældes i og dampes ved svag varme under omrøring.

De afdryppede bønner tilsættes, blandes sammen med resten og koger færdige. Der smages godt til med salt og peber og serveres.

Fortræffeligt som tilbehør til letstegt kød – fx. kalveschnitzel eller steaks, møre lammekoteletter, grillstegt kanin eller fjerkræ.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.411 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her