Logo

Grønsagssuppe klar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsagssuppe klar

 

Dette velsmagende måltid er meget hurtigt lavet og det er enormt enkelt - suppen laver næsten sig selv. Vegetarisk.

• Meget mager og sund mad • Server med fuldkornsbrød.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Grønsagssuppe klar

2 stilke blegselleri

2 små gulerødder

1 løg

1 spsk margarine

1 tomat

1 dl majskorn

1 dl friskbælgede ærter

1 liter hønse- eller grønsagsbouillon

2 fed hvidløg

1 tsk timian

2 spsk hakket persille

½-1 tsk salt

¼ tsk hvid peber

dl (4 spsk) letmælksyoghurt naturel

*

 

Fremgangsmåde:

1 Gør selleri og gulerødder i stand og skær dem i tynde skiver.

Pil og hak løget.

Smelt margarinen og steg grønsagerne let, ca. 5 min. under omrøring.

 

2 Skyl, udkern og tern tomaterne.

Kom tomat, majs og ærter i gulerods- og selleriblandingen.

Hæld bouillonen på, pres hvidløget i og smag til med timian.

Giv det hele et opkog, dæmp varmen og lad det simre langsomt til grønsagerne er møre, ca. 15 min.

Tag gryden fra varmen.

Rør persillen i.

Smag til med salt og peber.

 

3 Øs suppen op i tallerkener.

Kom 1 spsk yoghurt i hver tallerken og server straks.

 

Tips & råd


Grønsagssuppe klar 

Rør yoghurten i suppen lige før serveringen.

Yoghurt, især den magre, skiller let hvis den tilsættes for tidligt og får lov at koge med.


Grønsagssuppe klar 

Sådan bælger mon friske ærter:

Nip dem af ved stilkfæstet og træk den på langs gående nerve af.

Pres så bælgen sammen til den åbner sig og tag ærterne ud.

 

GENVEJ: Anvend frosne ærter i stedet for friske for at spare tid.

Hvis du gør det, så kom dem frosne i suppen når der mangler ca. 3 min. af kogetiden.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 100 = kJ 415

Kulhydrat 12 g Protein 4 g Fedt 4 g (36%) Fibre 3 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.071 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her