Logo

Grillspid m/ kyllingekød og satay sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg kyllingebryst
1 tsk stødt koriander
2 fed hvidløg
1 mellemstortløg
1 tsk karry
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt ingefær
1 tsk salt
2 spsk sukker
¾ dl olie

Sauce:
200 g saltede peanuts
4 tørrede chilipebre
½ dl citronsaft
2 fed hvidløg
4 spsk brun farin
2 små løg
1 tsk salt
1 rød peberfrugt
2 bouillonterninger
1 dl olie
3 dl vand

Fjern skind og ben fra kødet og skær det i stykker, ca. 3 x 4 cm. Findel hvidløget i en morter sammen med grofthakkede løg og bland med spidskommen, karry, ingefær og salt. Blandingen stødes til en pasta og røres i olien lidt efter lidt. Kom kødet i og lad det marinere i 1-2 timer eller længere i køleskabet. Sæt kødet sammen på små spid (bambusspid) og steg dem på grillen, vendes en gang. Kødet lægges så tæt på grillen, som det kan uden at brænde, og steges 2-3 min. på hver side. Saucen laves således: Læg de tørrede chilipebre i blød i lunkent vand i ca. 30 min. Blend dem derefter sammen med hvidløg, løg, jordnødder og peberfrugt. Varm olien på en pande, kom nøddemassen i og rist den 5 min. under omrøring. Rør citronsaft, sukker, salt samt bouillonterninger (opløst i vandet) i og smag til. Saucen skal være stærk og "brændende" i smagen. Serveres varm til det grillstegte kød sammen med kogte ris.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.949 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her