Logo

Grillstegt oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g afpudset oksefilet eller mørbrad
40 g sesamfrø
1 ¼ dl soyasauce
2 fed hvidløg finthakkede
3 forårsløg finthakkede
1 spsk sesamolie
1 spsk olie.

Kødet lægges i fryser i 30 minutter.
Sesamfrøene ristes på en tør pande for jævn varme i 3-4 minutter.
Panden rystes konstant til frøene er nøddebrune.
Hældes fra panden og knuses i morter eller ren kaffekværn.
Kødet skæres i tynde skiver på tværs af fibrene.
Kødet, sojasauce, hvidløg, forårsløg og halvdelen af sesamfrøene blandes grundigt i en skål, marineres i 2 timer.
Olierne røres sammen og pensles på en grillrist, en tykbundet pande eller barbecueplade, som varmes kraftigt op.
Kødet steges ad 3 omgange ca. 1 minut på hver side.
Det må ikke få for meget, så det bliver sejt.
Grillen pensles og genopvarmes mellem hver portion.
Drys resten af sesamfrøene over kødet.
Serveres med kim chi.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.837 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her