Logo

Grovboller med lav fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse lækre grovbolle har en lav fedtprocent og indeholder spændende ting så som hørfrø, havreklid og solsikkekerner. De smager dejligt i madpakken, eller lune fra oven med en lille klat smør.

70 g hørfrø
125 g 5-kornsblanding
100 g havreklid
4 dl kogende vand
1 dl A-38
50 g gær
1 ½ tsk salt
1 tsk sukker
ca. 400 g hvedemel
3 fintrevne gulerødder
75 g solsikkekerner
 
5-kornsblanding, hørfrø og klid kommes i en skål og overhældes med 4 dl kogende vand. Står tildækket i 2 timer.
Gær, A-38, sukker, salt, gulerødder og solsikkekerner tilsættes og blandes godt.
Melet tilsættes og dejen æltes til den lige slipper skål og fingre.
Hæver tildækket 1 time.
Dejen formes til boller, der efterhæver overdækket på bageplade i 30 minutter.

Bages i forvarmet ovn ved 200°C i ca 20 minutter, eller til de lyder hule når man banker dem i bunden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her