Logo

Halloween-popcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Halloween-popcakes


Bag en saftig chokoladekage, og tryl den om til små græskarhoveder. De sjove popcakes vil helt sikkert vække lykke hos ungerne.

24 kager Arbejdstid: 1½ time Bagetid: 30 min. Køletid: 1 time. Fryseegnet

 

#

Kage:

15 g smør til formen

150 g hvedemel

50 g kakao

1 tsk bagepulver

½ tsk salt

125 g smør

175 g sukker

1 tsk vaniljesukker

1 æg

2 dl mælk eller kærnemælk

 

Smørcreme:

50 g smør

175 g flormelis

50 g kakao

1 tsk vaniljesukker

2-3 spsk mælk eller kærnemælk

 

Overtræk:

250 g hvid chokolade

1 tsk smør eller kakaosmør

gul og rød frugtfarve

 

Endvidere:

50 g mørk chokolade

24 træpinde

evt. 50 g marcipan og grøn farve

*

 

Tænd ovnen på 180 °C. og smør en springform (24-26 cm) eller en lille bradepande (18x26 cm) med smør.

 

Sigt de tørre ingredienser sammen.

 

Pisk smør. sukker og vaniljesukker cremet, og pisk ægget i.

Rør mel bland ingen i dejen skiftevis med mælk.

Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen i ca. 30 min.

Tjek med et træspid, om kagen er gennembagt, og vend den ud på en rist til afkøling.

 

Pisk smørret cremet.

Sigt flormelis, kakao og vaniljesukker sammen, og pisk det i smørret skiftevis med mælk.

Pisk cremen luftig.

 

Smuldr den afkølede kage til krummer i en stor skål, og rør smørcremen i lidt ad gangen, til kagemassen bliver til at forme.

 

Form massen til ca 24 kugler på størrelse med en golfbold, og læg dem på et fad med bagepapir.

 

Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad.

Dyp den ene ende af pindene - én af gangen - i chokoladen, og stik dem i kagekuglerne.

Sæt fadet med kagerne i fryseren i mindst 30 min.

 

Smelt den hvide chokolade sammen med smør i en skål over vandbad, og tilsæt farve, så den bliver orange.

 

DYP de frosne kager i den orange chokolade, og ryst/sno pindene forsigtigt, så overskydende chokolade glider af.

Læg dem på bagepapir eller stik pindene i en flamingoblok, og lad chokoladen stivne.

 

Hæld resten af den smeltede mørke chokolade i et lille kræmmerhus af madpapir, og pynt kagerne som græskar.

Sæt evt. en stilk af grøn marcipan i toppen.

Opbevar kagerne i en boks i køleskabet.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.224 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her