Logo

Havtaske, varmrøget

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

400 g varmrøget havtaske bestilles hos fiskehandleren nogle dage i forvejen
Parfait af Sevruga:
50 g Sevruga kaviar
1 dl crème fraîche 38%
1 dl piskefløde
salt og peber
Rødløgschutney:
2 rødløg
2 spsk honning
2 spsk rødvinseddike
1 kvist timian
Chiliflager:
30 g flormelis
50 g hvedemel
50 g smeltet smør
1 knivspids tørret chili
50 g æggehvide
salt

Parfait af Sevruga:
Fløden piskes stiv, crème fraîchen ligeledes og disse to røres sammen. Kaviaren vendes i og parfait'en smages til med salt og peber.

Løgchutney:
Løgene skrælles halveres fra top til rod. De yderste blade gemmes hele, fire stykker i alt, resten hakkes fint og sauteres i honning, eddike, timian, salt og peber.

Chiliflager:
Alle ingredienser røres sammen til en lind dej. Der klippes en skabelon i et stykke hårdt matriale (fx plast eller karton) Dejen smøres ud i skabelonen enten på en silikone bagemåtte eller smurt bagepapir. Bages ved 150º til de er lysebrune - straks når de kommer ud formes flagerne.

Anretning:
Havtasken skæres i skiver – 2 stk pr kuvert, og anrettes med parfait'en ovenpå. Heri stikkes chiliflagerne og der pyntes ved siden med chutney i den halve løgskal.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.882 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her