Logo

Hellefisk i sherrysauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 g fersk hellefisk
200 g rejer
smør
olie
citronsaft
peber

Sherryløg:
4 dl perleløg
3 spsk olie
2 spsk estragoneddike
4 spsk sukker
5 spsk tør sherry
salt

Sauce:
50 g smør
1 finthakket skalotteløg
citronsaft
peber
40 g hvedemel
3 dl fiskebouillon
2 dl tør sherry
2 ½ dl piskefløde
frisk persille til pynt

Fisken lægges i et smurt ovnfast fad. Citronsaft hældes over. Drys med peber. Fisken dampes i ovnen i ca. 10 min. ved 225 º.

Sherryløg:
Løgene steges i olien til de er gyldne og resten af ingredienserne tilsættes. Det hele snurrer i 10 min. Rør ofte.

Sherrysauce:
Løgene svitses i smørret og melet tilsættes. Bouillon og fløde tilsættes. Smag til med sherry. Rejerne tilsættes til sidst. De skal blot varmes - ikke koges. Fisken portionsanrettes - drys med hakket persille. Saucen hældes over og løgene lægges ved siden af.

Serveres med aspargeskartofler og blancerede sukkerærter og evt. kuvertbrød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.982 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her