Logo

Helstegt lammekrone med glaserede gulerødder og kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1-2 stk lammeryg
2 kg gulerødder
snor til snøring
lidt timian
3 l kalvefond
lidt sukker
250 g usaltet smør
lidt frisk timian
3 kg kartofler
lidt salt
1 bundt persille
100 g smør

Den enkelte lammeryg afpudses for fedt og sener, kødet skæres fri fra benene ca. 1-1 ½ cm nede.

De to ender af lammeryggen sammenbindes således, at benene vender udad og ryggen fremstår som en "krone".

Steges på rist/bradepande i ovnen i ca. 30 min. ved 180°C,  hviler i 15 min. - steger i 20 min. - hviler i 10 min.

Garniture:
Gulerødderne skæres efter ønske, ikke for groft.

Blancheres i vand i 5-10 min.

Gulerødderne tages op og vandet nedkoges, tilsættes evt. lidt sukker.

Når vandet er ved at være nedkogt og begynder at karamellisere - svinges gulerødderne heri og krydres med friskhakket timian, salt og peber.

Serveres med nye kogte kartofler svunget i smør og persille.

Lammesky:
Afpuds af lammeryggen anvendes til kogning af sky, brug evt. gemte rester. Fonden indkoges og monteres med smør før serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.325 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her