Logo

Helstegt mørbrad med ovnbagt græskar og grøn sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Helstegt mørbrad med ovnbagt græskar og grøn sauce

 

En svinemørbrad har jo ikke den store smag i sig selv, så det kan være en god ide at tilføre smag ved marinering. Den hele mørbrad er marineret med friske krydderurter, og dertil en meget spændende kold sauce. Denne ret er herlig mad på en søndag i marts.

Arbejdstid: 40 min. Marinering min. 20 min. Stegetid: 20 min. 4 personer

 

#

1 stor svinemørbrad (5-600 g)

1 hokaidogræskar

1 spsk olie

½ citron

 

Marinade:

2 spsk olie

2 spsk hakket persille

2 spsk hakket koriander

1 tsk stødt spidskommen

½ tsk salt

½ tsk chiliflager

 

Sauce:

1 stor håndfuld persille

2 spsk koriander

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 spsk citronsaft

2 spsk olie

1 dl græsk yoghurt

salt og peber

*

 

Vend den afpudsede mørbrad i marinaden og lad den trække i 20 min på køkkenbordet eller i køleskabet 3-4 timer.

 

Blend alle sauce-ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Sæt saucen i køleskabet.

 

Tænd ovnen på 225 °C.

Vask græskarret, halver det og skrab kernerne ud.

Skær græskarret i både (med skal) og vend dem sammen med olie, salt og peber.

Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen ca. 20 min.

 

Læg kødet i en lille bradepande med bagepapir og steg det samtidig i ovnen ca. 20 min. til en centrumstemperatur på 62-65 °C.

 

Skær kødet i skiver og server med de bagte græskar stænket med citronsaft og den grønne sauce.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.025 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her