Logo

Herman venne kage - Amish friendship cake

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

# Ingredienser

Surdej:
250 g hvedemel
5 g gær
4¼ dl lunkent vand eller 6 dl hvedesurdej, man har i forvejen

Fodring:
300 g hvedemel
400 g flormelis
5 dl lunken mælk

Kage:
125 g hakket, syltet pomeransskal
175 g korender
fintreven skal af en appelsin
3 spsk friskpresset appelsinsaft
1 spsk orangeblomstsvand
275 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1½ tsk allehånde
100 g flormelis
100 g lys muscovadosukker eller rørsukker
2 store æg
1 dl mild olivenolie

Knas:
1 tsk stødt kanel
50 g rørsukker
25 g smør

* Tilberedning

Rør surdejsingredienserne sammen, dæk med et vådt viskestykke og lad det stå og syrne i køkkenet i 3 dage.
Hver morgen pisker man energisk i dejen og fugter viskestykket.
4 dags morgen skulle dejen gerne være boblende og dufte af surdej.

Her skrider vi så til den egentlige dej.

Dag 1. Rør halvdelen af surdejsfodringen sammen og rør den i surdejen.
Dag 2. Rør i dejen og fugt stykket.
Dag 3. Som dag 2.
Dag 4. gør stykket vådt.
Dag 5. Rør resten af fodringen sammen og rør den i dejen. Fugt stykket.
Dag 6. Som dag 2.
Dag 7. Som dag 2.
Dag 8. Som dag 4.
Dag 9. Som dag 4.
Denne dag er desuden den store dag, hvor man lægger den tørrede frugt i blød i appelsinsaft, sammen med den revne skal og orangeblomstsvandet.

Dag 10. Kagebagedag.
Sigt hvedemel, bagepulver, sukker, salt og krydderier sammen.
Rør ægget sammen med olien.
Del surdejen i 4 glas, et til kagen, et til næste kage, og 2 til at give væk.

Den ene blandes i melet.
Rør gradvis æggene i, og til sidst frugten.
Kom dejen i en smurt springform.
Rør sukker og kanel sammen, og spred smørklatter ud over kagen til sidst.
Bag vidunderet ved 190 °C i 15 min. Skru ned til 180 °C og bag i 30 min.
Prøv med en strikkepind at stikke den i kagen.
Sidder der ikke dej på strikkepinden når den igen tages ud er kagen færdig
Køl af og vend ud.
Surdejen er bedst indenfor en uge. Giv straks surdejen og opskriften videre til en god ven.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.601 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her