Logo

Hjemmelavet rødkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjemmelavet rødkål

Rødkål med rødvin, appelsin og krydderier, det er den bedste opskrift på den klassiske rødkål. Server rødkålen til flæskesteg eller and, og med hvide og brunede kartofler.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

 

# Ingredienser

1 lille rødkål

3 spsk andefedt eller smør

1½ dl balsamicoeddike

2 dl rødvin

2 økologiske appelsiner

2 dl honning (gerne lynghonning)

2 laurbærblade

1 kanelstang

1 hel stjerneanis

lidt allehånde

5-10 hele nelliker

1 håndfuld korender

1 spsk havsalt

friskkværnet peber

 

* Tilberedning

Skær rødkålen i kvarte og snit den i helt fine strimler på 2 mm. (brug evt. mandolinjern).

Varm en gryde op med fedtet og sauter rødkålen.

Når kålen er faldet godt sammen, hældes balsamicoeddike på.

Kog eddiken ind til det halve og tilsæt rødvin, appelsinsaft og -skal, honning, laurbærblade, kanelstang, korender, salt og peber.

Knus stjerneanis, allehånde og nelliker i en morter eller kom dem i en te- eller gazepose.

Kom krydderierne ned i rødkålen.

Læg låg på gryden og lad kålen simre i ca 45 minutter.

 

Tjek om kålen er tilpas i konsistensen og smag til med salt, peber og evt lidt honning.

Rødkålen kan opbevares i en tildækket skål på køl i 8-10 dage.

Hvis rødkålen skal kunne holde sig i op til 4 uger, så kom den på skoldede sylteglas lige efter kogning. Luk glassene til og stil dem på køl.

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.244 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her