Logo

Honningmarineret torskefilet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Honningmarineret torskefilet

3 torskefileter uden skind (ca. 600 g)
2 spsk smør og olie


Honningmarinade:
1 tsk fennikelfrø
2 spsk honning
4 tsk hvidvinseddike
1 tsk fint salt

Svitsede grønsager:
1 spsk smør og olie
4 rødløg i store tern (ca. 300 g)
2 squash i tykke, kvarte skiver (ca. 300 g)
300 g optøede, frosne haricots verts
1 ½ tsk groft salt

Tilbehør: 240 g landbrød

Rens og tør torskefileterne.

Skær fisken i 8 lige store stykker og læg dem i et fad.

Honningmarinade: Knus fennikelfrøene, fx i en morter.

Rør honning, eddike, knuste fennikelfrø og salt sammen i en skål.

Hæld marinaden over fiskestykkerne og vend godt rundt.

Stil fisken tildækket i køleskabet i ca. 10 min.

Tag fiskestykkerne op af marinaden (gem den).

Lad halvdelen af smør- og rapsolien blive gylden i en pande.

Steg halvdelen af fiskestykkerne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side - skru op til kraftig varme, når fiskestykkerne bliver vendt.

Tag fisken op og hold den varm.

Steg de sidste stykker fisk på samme måde.

Svitsede grønsager: 

Varm smør- og rapsolien i panden ved kraftig varme, men uden at brune.

Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt squash, bønner, salt og marinade.

Svits i yderligere ca. 3 min. og smag til.

Ved serveringen: Fordel grønsager med væde i et dybt, varmt fad og læg herpå de stegte torskestykker.

Tips: Fiskeretten kan tilberedes med tykke rødspættefileter i stedet for torskefileter og med 1 tsk dijonsennep i stedet for de knuste fennikelfrø.

De frosne haricots verts kan lynoptøs. Kom bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad bønnerne dryppe godt af. Man kan bruge både lynghonning, akaciehonning eller andre typer honning til fisken.

Ikke fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.340 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her