Logo

Hummerhaler på spid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hummerhaler på spid

 

Hummerhaler på grill er nemt at lave, og det smager rigtig godt. Det er nærmere en slags guideline og opfordring til at spise nogle flere danske hummerhaler. Som forret (på mindre spid) rækker opskriften til 6-8 personer.

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time

#

750 g jomfruhummer eller kinesiske rejer med skal

1 citron

olie til pensling

peber fra kværn

50 g bacon i skiver

1 frisk ananas

friske salvie eller citronmelisseblade

 

Kaperssmør:

100 g smør

2 tsk citronsaft

1 spsk små kapers

*

1. Skyl jomfruhummer eller rejer.

Bring en stor gryde vand i kog med en lille håndfuld salt.

Kom skaldyrene i, når det spilkoger.

Kog dem til de er røde, 2-3 minutter efter størrelse.

Lad dem køle lidt i vandet.

 

2. Pil skaldyrene og læg kødet i en skål. Riv lidt af citronskallen over.

Pres saften og pisk den med dobbelt så meget olie.

Drys med peber og hæld det over skaldyrene.

 

3. Skær baconskiverne i mindre firkanter.

Skræl ananassen og skær den i store terninger.

 

4. Stik skaldyr, ananas og bacon skiftevis på lange spid sammen med 2-3 blade af salvie eller citronmelisse pr. spid.

Pensl med resten af olien fra skålen.

 

5. Spiddene steges på risten 2-3 min. på hver side, alt efter størrelse. Vend dem ofte.

 

6. Rør smørret blødt med citronsaft. Hak kapers og rør dem i.

 

7. Giv lun flûte til og en grøn salat.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.459 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her