Logo

Hummersalat med fennikel og anis-is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
2 hummere a ca. 600 g
Court bouillon
2 tsk rosenpaprika
1 dl olivenolie
1 dl risvineddike (max 4,5% syre)
 
Salat:
1 fennikel
Mesclum (blandet salat)
½ mango
Dildtoppe
Maldonsalt
1 cl Ricard (Pernod)
 
Vinaigrette:
1 lime
1 dl olivenolie
 
Anis-is:
½ l. fløde
½ l. sødmælk
8 æggeblommer
1 cl Ricard (Pernod)
1 tsk fennikelfrø
25 g sukker
Salt
 
Hummer: Kog hummerne i court bouillon med paprika.
Soigner hummerne, tag kødet ud og mariner det et par timer i 1 dl olivenolie og 1 dl risvineddike.
 
Anis-is: Kog mælk og fløde op med fennikelfrø, dildrester og fennikelafpuds fra sala­ten.
Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret og legér blommerne med den siede mælk­-flødeblanding.
Smag til med salt og kør cremen på ismaskine.
 
Vinaigrette: Riv limeskallen og pres saften af samme lime.
Lad trække nogle minut­ter.
Si saften og pisk den med olivenolie.
 
Salat: Skær mangoen i brunoise og givet let drys salt.
Bland med fine små salater (mesclum) og vend med vinaigrette.
Skær eller snit fenniklen tyndt, fx på mandolin, og mariner med lidt olie og Ricard samt Maldon salt.
 
Anretning: Læg fenniklen midt på tallerkenen og top op med salaten. Flæk hummer­halerne på langs og læg en halv hale samt en klo på tallerkenen, så der dannes en rede.
Anret et æg anis-is i reden og server omgående.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.515 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her