Logo

Hummus og grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hummus og grønsager


Lav en smagfuld og krydret hummus, der kan nydes som tilbehør og smørepålæg. Hummus kan holde sig i 3-4 dage i køleskab.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge-/stegetid: ca. 1 time

#

Hummus:

200 g kikærter

3-4 fed hvidløg

½-1 citron

2 spsk olie

2 spsk tahin (sesampasta)

salt, cayennepeber og evt. stødt spidskommen

 

Grønsager:

1 stor aubergine

2 spsk olie

1 spsk citronsaft

friskkværnet peber

4-6 tomater

1 lille rødløg eller løg

 

Tilbehør:

8 skiver hvedebrød (evt. daggammelt)

evt. 2 spsk olie

2 håndfulde frisk basilikum frisk basilikum og romainesalat

*

 

Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand et køligt sted i 6-8 timer.

Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog kikærterne helt møre i vand med pillede hvidløgsfed.

Det tager 45-60 min.

Hæld vandet fra, og gem 1-2 dl.

 

Blend de afkølede kikærter og hvidløgsfed med citronsaft, olie, tahin og krydderier.

Spæd evt. hummussen med lidt kogevand eller koldt vand, så konsistensen bliver blød.

Smag til med salt.

 

Skær auberginen i ½ cm tykke skiver, og steg dem på en pande med olie i 3-4 min. på hver side.

Dryp med citronsaft, og krydr med salt og peber.

 

Skær tomaterne i små terninger, og bland dem med finthakket løg.

Rist brødet sprødt på begge sider evt. på en pande med lidt olie.

Anret hummus med stegte auberginer, tomatsalat, basilikum og salatblade, og nyd med det ristede brød.

 

TIPS: Du kan også bruge 1 dåse kogte, afdryppede kikærter. Hvis du bruger kikærter fra dåse, brug da rå presset hvidløg.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.011 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her