Logo

Hvide asparges med rejer og mousselinesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvide asparges med rejer og mousselinesauce

 

Danske hvide asparges er i sæson i maj, og de smager fantastisk. Her får du en lækker opskrift med den gode grønsag, der kan nydes indtil Sankt Hans.

4 personer Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 2-5 min.

#

16 hvide asparges

300-400 g rejer

1 bundt kørvel eller estragon

 

Hollandaisesauce:

1 dl hvidvin

½ dl hvidvinseddike

½ dl vand

3 peberkorn

3 skalotteløg

250 g smør

3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

2 dl piskefløde

salt og friskkværnet peber

citronsaft

*

Sauce: Kog vin, vineddike, vand, peberkorn og finthakket skalotteløg sammen, til det er kogt ind til ca ½ dl.

Si essensen, og lad den køle af.

 

Smelt smørret forsigtigt i en tykbundet gryde - det må ikke koge og blive brunt.

Skum toppen af det smeltede smør, inden det hældes i en skål - sørg for, at bundfaldet ikke kommer med.

Pisk æggeblommerne sammen med essensen i en skål over et næsten kogende vandbad, til det bliver en tyk creme.

Pisk smørret i lidt ad gangen, og hold saucen varm over vandbadet.

 

Skræl de hvide asparges, og knæk de træede ender af.

Kog dem i kogende, letsaltet vand i ca. 2-5 min. efter tykkelse.

Skyl dem med koldt vand, dryp af, og anret dem på 4 tallerkener.

Drys rejerne over aspargesene.

 

Pisk fløden til skum, og vend flødeskummet forsigtigt i saucen.

Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Fordel saucen over de hvide asparges, og pynt med kørvel eller estragon.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.400 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her