Logo

Hvidkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvidkål

Kan anvendes rå finstrimlet i råkostsalater. Den kan også dampes, koges, sauteres eller bruges i wokretter.

 

Tips til tilberedning

• Tilberedt er den en klassiker i brunkål, kåldolmere og som stuvet hvidkål.

• Kan også anvendes til karrykål, hvidkålssuppe og surkål.

• Skal kun koges til den er netop mør, dvs. 5-7 min. for strimlet kål.

• God sammen med svinekød, bacon, løg, kartofler og laurbær.

• Skær hvidkål i tynde strimler til wokken eller brug fintsnittet hvidkål i salaten.

• Hvidkål er sød og saftig. Derfor passer syrlige dressinger perfekt til hvidkålssalater, fx med citron eller eddike.

 

Vidste du at...

Vidste du at du kan dække hele dit dagsbehov for C-vitamin ved at spise bare 150 gram hvidkål?

 

Opbevaring

Hvidkål opbevares bedst i køleskabet, hvor det kan holde sig i op til 14 dage. Del evt. hvidkålshovedet i kvarte med en skarp, tung kniv og skær stokken fra. Så fylder det ikke så meget og det er let at pakke ind i plast.

 

I sæson

Juli til Februar

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her