Logo

Indbagt laks med ris og ærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Indbagt laks med ris og ærter

 

Vi har brugt sarte ris til den indbagte laks, der også egner sig fint til julebordet, hvor opskriften rækker til 8 personer.

 

Indbagt laks med ris, ærter og porrer

4 personer.  Arbejdstid: 30 min. Stege/bagetid: 30 min.

 

#

500 g laksefilet

salt og peber

2 porrer

15 g smør

125 g frosne ærter

50 g flødeost

persille, dild eller purløg

250 g butterdej

200 g kogte ris eller korn (100 g rå)

1 æg til pensling

*

 

Skær skindet af laksen, og krydr den med salt og peber.

 

Rens porrerne, og steg dem bløde og blanke i en gryde med smør.

Vend ærterne i, og varm det igennem.

Tag gryden af varmen, og tilsæt flødeost, hakkede krydderurter, salt og peber.

Hæld det ud på en tallerken til afkøling.

 

Læg dejen på en bageplade med bagepapir og læg kogte ris eller korn ned langs den ene halvdel af dejen uden at komme ud til kanten.

Læg porreblanding og laks ovenpå.

Fold dejen over fyldet, og tryk kanterne godt sammen med en gaffel.

 

Pensl dejen med sammenpisket æg, og pynt evt. med dej rester.

Sæt pladen i ovnen ved 220 °C i 20-25 min. til dejen er gennem bagt og fyldet er varmt.

Server varm, lun eller afkølet med en grøn salat til.

 

TIPS: Lav piroggen færdig med æggestrygelse, og opbevar den i køleskabet.

Pensl med æggestrygelse igen, og bag den før servering.

 

Indbagt laks med ris og ærter

 

På billedet ses også lækker Rejesalat

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.531 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her