Logo

Indbagt rødtunge med hummerhaler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Indbagt rødtunge med hummerhaler

Dej:

125 g koldt smør

125 g hvedemel (ca. 2 dl)

½ tsk bagepulver

½ tsk groft salt

125 g kvark 1%

Stuvning:

25 g smør

3 finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)

2,5 dl piskefløde

4 spsk hvedemel

2 dl tør hvidvin

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

4 rødtungefileter (ca. 300 g)

170 g optøede frosne hummerhaler

Pensling: 1 sammenpisket æg

 

Dej: Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i hvedemelet.

Tilsæt bagepulver, salt og kvark og saml hurtigt dejen.

Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

 

Stuvning: Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri.

Rør fløde og hvedemel sammen til en jævning og tilsæt den under omrøring.

Kom vinen i og lad stuvningen koge godt igennem under omrøring.

Smag til med salt og peber. Hæld stuvningen i 6 smurte, ovnfaste portionsskåle (a ca. 2 dl - ca. 11 cm i diameter øverst).

Skær fileterne i mindre stykker.

Fordel fiskestykker og hummerhaler i portionsskålene.

Rul dejen ud til 6 runde plader (ca. 13 cm i diameter).

Pensl skålenes kanter med æg.

Læg dejpladerne over som låg.

Tryk kanterne let, pensl lågene og skær nogle dybe ridser.

Bag retten midt i ovnen ca. 20 min. ved 225°C.

Fryseegnet: Nej

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.841 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her