Logo

Isbombe Butterfly

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

til 1 bombe (ca. 10 personer):

¼ portion vanilje-parfait (se opskrift: Grundopskrift på Vanille-parfait)
¼ portion appelsin-frugtis (se opskrift)
20 kogte, udstenede svesker
½ dl gul eller grøn Chartreuse likør

til dekoration: svesker, mandler og overtrækschokolade

Overhæld de kogte, udstenede svesker med Chartreuse likør og lad dem trække heri nogle timer.
Fremstil den angivne portion vanilje-parfait. Fyld bombeformen halvt op med parfait-blandingen og stil den i fryseren. Efterhånden som isen fryser stiv stryges den op ad formens sider med en paletkniv eller en ske. Isen skal danne en 2-3 cm tyk kappe hele formen rundt. Det samme kan opnås ved at fylde en mindre bombeform helt op med parfait.blandingen, lade denne fryse halvt og derefter med en ske grave så meget is ud i midten, at der ligeledes bliver et lag på 2-3 cm. tilbage formen rundt.
Fremstil den angivne portion appelsin-frugtis, men frys den ikke mere end at den stadig har en blød konsistens.
Når kappen af parfait-is er stiv tages formen ud af fryseren og den fyldes op lagvis med de marinerede svesker og den bløde frugtis.
Sæt formen tilbage i fryseren på ny og lad isen hærde.
Smelt chokolade i vandbad. Afkøl den derefter så meget at den føles kold, men stadig er flydende. Fyld den i et kræmmerhus af pergamentpapir og klip et lille hul i den spidse ende.
Tag et stykke bage- eller pergamentpapir, læg tegningen af sommerfuglen (s. 53) under og træk konturerne op med chokolade. Vent et øjeblik.
Tag et stykke pap, knæk det så det danner et M, og anbring heri pergamentpapiret med sommerfuglen på, så denne får den rigtige form med vingerne skråt opad. Lad chokoladesommerfuglen stivne i køleskabet.
Når både parfait-is og frugtis er stivfrossen er bomben klar til servering. Skyl formen på ydersiden med koldt vand og giv derefter selve isen et let tryk med en fmger i den ene side, hvorefter den vil dreje sig ud af formen. Anret bomben på et fad og dekorer med udstenede svesker, hvori er kommen en smuttet mandel, og på toppen med sommerfuglen af chokolade.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.954 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her