Logo

Islagkage med jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Is:
4 pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
kornene fra 1 stang vanilje
½ liter piskefløde

Sorbet:
350 g jordbær
85 g sukker

Sauce:
250 g jordbær
1 skrællet appelsin i mindre tern
2 spsk sukker
4 spsk orangelikør

Pynt:
Jordbær eller appelsin.

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Tilsæt vaniljekorn. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggeblandingen.
Del parfait-blandingen i to lige store portioner.
Hæld den ene portion i en springform (ca. 22 cm i diameter).
Dæk formen med alufolie og frys blandingen i ca. ½ time.
Sæt den anden portion tildækket i køleskabet.

Sorbet:
Mos eller blend jordbærrene med sukker og hæld blandingen over den let frosne is.
Stil atter formen tildækket i fryseren i ca. ½ time.
Hæld derefter resten af parfait-blandingen over sorbeten og frys isen tildækket i mindst 8 timer.
Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Jordbærsauce:
Mos eller blend jordbærrene og tilsæt appelsin og sukker. Smag saucen til med orange-likør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.453 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her