Logo

Jomfruhummerbisque med braiseret endivie og ristet jomfruhummer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
1 dl piskefløde
2 endivier
½ spsk sukker
Citronsaft
4 skiver Serrano skinke
Kørvel
 
Jomfruhummerfond:
8 jomfruhummere
1 skalotteløg
25 g persillerod
25 g selleri
½ hvidløg
½ stjerneanis
1 gulerod
½ fennikel
2 spsk olivenolie
1 spsk tomatpure
1 dl hvidvin
4 dl vand
Salt, peber
 
Jomfruhummerfond: Tag jomfruhummerne ud af skallerne og fjern tarmen.
Rist skollerne i olivenolien, tilsæt grønsager i mindre stykker og rist det hele grundigt.
Tilsæt tomatpure, hvidvin og stjerneanis, kog ned og tilsæt vand.
Skru ned for var­men, når fonden koger og lad simre i ca. 25 minutter.
Si fonden og kog ind til det halve.
Tilsæt fløde og kog bisquen tyk.
Smog til med salt, peber og lidt citronsaft.
Kog endivierne møre i vand, så det dækker, med lidt sukker.
Halver på langs i 4 halve og rist på panden i lidt olivenolie.
Bag Serrano skinkeskiverne mellem 2 plader i ca. 10 minutter ved 180º. Læg dem på et stykke køkkenrulle, når de er sprøde.
Steg jomfruhummerne på en pande i co. 2 minutter.
Anret endivien midt på dybe tallerkener og læg jomfruhummerne ovenpå.
Skum suppen med stavblender i gryden og hæld den i tallerkenerne.
Stik de sprøde Serrano skinkeskiver ind mellem jomfruhummerne og pynt med lidt frisk kørvel.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.331 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her